top of page
Albumrelease
Starling & Oak Tree

Starling & Oak Tree är basisten Stina Andersdotters debutalbum där hon har samlat musiker från olika genrer och generationer för att tolka hennes musik.

 

Med jazztraditionen i ryggen har Stina hämtat inspiration från Ghana, via Bern och Takhar och landar till slut i en ekskog på Öland. En stare i Majorna har med sin sociala talang och sina humoristiska läten gett sitt bidrag till skivan.

 

Sångerskan Linn Thelandersson är berättaren som tillsammans med saxofonisten Ove Ingemarsson bär fram melodierna. Pianisten Anders Persson ger de klangliga färgerna liv.

 

Tillsammans med trumslagaren Terje Sundby skapar basisten Stina Andersdotter en solid rytmisk grund. Emellanåt kryddas det med drömmande klarinett- och dudukslingor från Blagoj Lamnjov och viola från Elina Nygren. Därtill läggs lekfulla improvisationer över Stinas personliga kompositioner.

Stina_omslag_Foto_Ellika_Henriksson.jpg
"Mellanrummen. Pauserna. Andhämtningarna. Viktiga grejer. Och det vet jazzbasisten Stina Andersdotter, än kontra- och än elbas. Hon kan spela två toner och lämna en paus så att en värld öppnar sig mellan dem"
Bengt Eriksson, Lira
"Oavsett om kontrabas eller elektrisk variant trakteras är Andersdotter en duktig, smidig musiker som aldrig överarbetar. 
(...) en talangfull låtskrivare och vokalist med ljus framtid"
Mats Hallberg, Orkesterjournalen
bottom of page