top of page

BIO

Stina Andersdotter är elbasist, kontrabasist, kompositör och sångerska med utgångspunkt i Malmö. Med en förkärlek för groove, sångbara melodier och berättande texter hämtar hon inspiration från flera genrer, men det är i jazzen hon har sin hemmahamn.

I september 2019 släppte hon sitt debutalbum "Starling & Oak Tree" på Imogena Records.

Förutom projektet i eget namn kan man höra Stina i flera konstellationer. Några av dem är Öresund Triplettes, Jazzkollektivet och Sallyswag.

 

Under sommaren 2019 var hon med i husbandet i saxofonisten Fredrik Kronkvists konsertserie "Juju Jazz" i Folkets Park i Malmö. Hon ingår i det internationella samarbetet SOFIA, Support Of Female Improvising Artists – ett nätverk av improvisationsmusiker från olika delar av Europa under ledning av saxofonisten Nicole Johänntgen.

Stina är född och uppvuxen i Göteborg i en familj där musiken har spelat, och fortfarande spelar, en stor roll. Efter att ha provat sig fram på olika instrument, var det under tiden på det musikestetiska programmet vid Donnergymnasiet som hon fastnade för basen. Via Fridhems folkhögskola och Lunnevads folkhögskola landade hon på Musikhögskolan i Malmö, där hon tog sin kandidatexamen i jazz och improvisation våren 2015.

StinaAndersdotter_foto_EllikaHenrikson_w
bottom of page